Rețetele Yachtis
Elena Matei
Somon Yachtis cu Ghimbir, Chilli și Lime
Un deliciu din adâncuri, pe care Elena Matei l-a transformat în vedeta unei rețete rapide și gustoase!
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- file somon Yachtis
- Broccoli proaspăt
- Unt: 100 gr
- Lămâie
- Usturoi
- Sare/piper
- Orez
1. Punem fileul de somon în tavă și îl bagăm la cuptor 15-20 de minute sau până când s-a rumenit.
2. Punem o oală cu apă cu puțină sare la fiert.
3. Fierbem orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj (ce cantitate dorim). La sfârșit, punem un cubuleț de unt.
4. Pregătim broccoli. Când apa a început să fiarbă, adăugăm buchețelele de broccoli. Le lăsăm aprox. 5 minute, după care le transferăm într-un bol cu apă rece și gheață. Astfel, oprim procesul de gătire.
5. Punem o tigaie la încins cu unt și usturoi, după care adăugăm broccoli. Gătim pentru 2-3 minute și asezonăm cu sare și piper după gust.
6. Pentru sos: punem zeama de la jumătate de lămâie într-o tigaie. Când s-a încălzit foarte bine, adăugăm 100 gr unt rece de la frigider! Este foarte important să fie rece, altfel nu obținem un sos cremos și riscăm să se taie. Ideal ar fi să încercați să omogenizați untul prin mișcări de "rotire". Asezonăm cu sare și piper.
Simplu și gustos. Poftă bună!
Vezi rețeta
Micile Vedete în Bucatarie
Somon condimentat cu Piper & Usturoi și legume
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- Amestec de legume congelate
- Somon File Yachtis
- Ulei
- Sare și piper
1. Punem pe foc o tigaie în care adaugăm o lingură de ulei.
2. Dupa ce uleiul s-a încins, adăugăm legumele, pe care le gătim timp de aproximativ 10 minute. Se asezonează cu sare și piper după gust.
3. Într-o altă tigaie, punem o lingură de ulei și așteptăm să se încălzească. Adaugăm somonul, pe care îl pregătim aproximativ 6 minute pe fiecare parte.
4. Așezați totul pe o farfurie și savurați cu poftă!
Vezi rețeta
Micile Vedete în Bucatarie
Paste cu Creveți Yachtis și broccoli
- Ingrediente:
- Mod de preparare:
- Creveți Yachtis: 250 g
- Brocoli: 400 g
- Smântână pentru gătit: 200 ml
- Usturoi
- Paste: 400 g
- Ulei
1. Începem prin a aduce la punctul de fierbere două oale cu apă. Într-una dintre ele, vom fierbe brocoli timp de 5 minute, iar în cealaltă, vom găti pastele timp de 7 minute.
2. Între timp, tocam cățeii de usturoi. După cele 5 minute, scoatem brocoliul din apa fiartă și îl tăiem în bucăți mai mici.
3. Într-o tigaie, încălzim o lingură de ulei și adăugăm 250 de grame de creveți împreună cu usturoiul. Odată ce usturoiul începe să se rumenească, adăugăm smântâna pentru gătit și bucățile de brocoli. Lăsăm totul să fiarbă timp de 15 minute, apoi incorporăm și pastele.
4. Continuăm fierberea timp de încă 2 minute, adăugăm sare și piper după gust, apoi putem servi.
Poftă bună!
Vezi rețeta